Een toekomst voor Marijn: wat kan Marijn eigenlijk?

Hoe praat je met een veertienjarige jongen die de verstandelijke vermogens heeft van een tweejarige? Voor die uitdaging staan de ouders van Marijn van Dijk elke dag. Marijn is meervoudig gehandicapt en mag er dan uitzien als een normale jongen. Hij heeft de verstandelijke vermogens van een peuter. Hoe Miranda en Alco communiceren met hun zoon lees je in de volgende blog van Miranda.

Trouwens; onlangs is gebleken dat Marijn zich wel degelijk ontwikkelt. Iets waar Miranda en Alco terecht trots op zijn. Het was al weer even geleden dat Marijn getest is. Toen kwam daar uit dat hij een gemiddeld niveau heeft van een tweejarige. Nu, zeven jaar later, heeft Marijn het niveau van een peuter, blijkt uit nieuwe testen. Een mooie vooruitgang. 

Nieuw hoofdstuk in zoektocht

En het helpt Miranda en Alco weer verder in hun zoektocht, want ze weten nu nog beter waar ze bij een bezoek aan instelling op moeten letten. Over dat onderzoek gaat het volgende hoofdstuk in de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor Marijn. Lees er hier meer over of klik op de onderstaande foto.

Marijn (Foto: Miranda van Dijk)
Deel dit artikel: