Leerlingen langs de deuren in Zwolle voor de voedselbank

Zo'n tweehonderd leerlingen van de school Jena XL in Zwolle Zuid hebben vrijdag levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. Dat deden ze door langs de deuren te gaan.

De school organiseert dit al een paar jaar zo vlak voor de zomervakantie. De meeste inzamelingsacties voor de voedselbanken zijn in het najaar. De grootste daarvan is de landelijke actie vlak voor de kerst van de gezamenlijke regionale omroepen waar RTV Oost ook aan meewerkt.

Steun

De voedselbanken kunnen extra steun het hele jaar door goed gebruiken en de school vindt het belangrijk dat de kinderen iets goeds doen voor de maatschappij. Bijvoorbeeld door het inzamelen van levensmiddelen voor mensen die afhankelijk zijn voor de voedselbank. De actie was net als voorgaande jaren een succes.

Geld

Tientallen kratten met houdbare levensmiddelen zijn door de kinderen ingezameld. Medewerkers van de voedselbank hebben hun dank uitgesproken en de volle kratten vrijdagmiddag opgehaald. Daarnaast organiseerde de school samen met het Thomas a Kempis College en het CSE Zwolle nog andere activiteiten waarmee geld werd ingezameld voor de Bas van de Goor Foundation. Zo werden bij de school auto's gewassen voor drie euro per wasbeurt. In totaal werd er 20.000 euro ingezameld. 

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Voedselbank Jena XL IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: