Jongste raadslid van Overijssel 'wil een stem zijn voor de jeugd'

Linde van Dijk is gisteravond beëdigd als raadslid in Kampen. Ze is het jongste raadslid van Overijssel en wil dan ook opkomen voor de belangen van de jeugd in haar gemeente.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kreeg ze 247 voorkeursstemmen, waardoor ze mocht plaatsnemen in de gemeenteraad. Tijdens de verkiezingen was ze nog zeventien jaar oud, dus ze moest wel even wachten.

Twee weken geleden werd Van Dijk achttien, en gisteravond werd ze beëdigd door burgemeester Bort Koelewijn.

Bij de verkiezingen stond Van Dijk als zevende op de lijst van de partij Gemeente Belang Kampen. "Ik had tijdens de campagne niet verwacht dat het zou lukken", zegt ze.

Door alle voorkeurstemmen lukte het dus wél, en komt ze ondanks haar beperkte ervaring in de raad. "Ik heb al wel een paar keer bij een raadsvergadering meegekeken en probeer het zo goed mogelijk te snappen allemaal."

Jeugdzaken

Als raadslid wil ze opkomen voor de jeugd in Kampen. "Ik wil een stem zijn voor de jeugd." Wat ze precies gaat doen, weet ze nog niet. "Ik ga de komende tijd kijken wat er speelt onder de jongeren en dan ga ik me daar op focussen."

Van Dijk gaat een drukke tijd tegemoet. Naast haar werk als raadslid doet ze de opleiding voor tandartsassistent op het Deltion College in Zwolle en werkt ze bij de plaatselijke supermarkt.

Deel dit artikel: