Directeur Akzo over afgelaste feestavond na staking: "Het is geen terugpakken"

Het is absoluut niet bedoeld om het stakende personeel 'terug te pakken'. Dat zegt de directeur van Akzo in Hengelo over het afgelasten van de feestavond, komende zaterdag, ter gelegenheid van 100 jaar zout. Ook de open dag zaterdag is afgelast.

'Gespannen situatie bij Akzo'

Directeur Yvar van den Winkel vindt het geen tijd om feest te vieren met zijn personeel. "Het is een gespannen situatie, je hebt toch onenigheid." Dus voelt het niet goed volgens Van den Winkel om nu feest te vieren. Maar hij bezweert dat "je niet wordt teruggepakt omdat je aan het staken bent". 

Over het afgelasten van de open dag zaterdag zegt hij het volgende: "De vakbonden konden ons niet laten weten wanneer de staking voorbij zou zijn, dus konden we ons niet maximaal voorbereiden op die open dag zaterdag". 

100 jaar zoutwinning in Twente

De vondst van zout in de bodem is min of meer per ongeluk gebeurd, toen de baron van landgoed Twickel in de 19e eeuw op zijn landgoed naar water boorde maar zout water aantrof. Een eeuw geleden werd in Twente de commerciele zoutwinning opgestart, vandaar het eeuwfeest. 

Nieuwe eigenaar van 'het zout'

Intussen is tak 'Specialy Chemicals' van AkzoNobel, en daar valt 'het zout' ook onder, vorig jaar verkocht aan de Amerikaanse durf investeerder Carlyle voor ruim tien miljard euro. De overdracht zal eind dit jaar zijn en dan zal ook de zoutfabriek een andere eigenaar hebben. Directeur van den Winkel ziet die toekomst positief in omdat de nieuwe eigenaar wil investeren in zijn aankoop. 

Meer over dit onderwerp:
Akzo hengelo Nieuws
Deel dit artikel: