Gerda uit Notter wil boek over fipronilschandaal vertalen naar het Engels

Het boek 'Fipronil, beslist geen eitje' is vandaag door schrijfster en kippenboerin Gerda Briene in Barneveld gepresenteerd. De Notterse is ambitieus: "Om internationaal aandacht te krijgen voor het fipronilschandaal, zou ik het boek graag naar het Engels vertalen."

Het boek geeft een beeld van het leven van Gerda als pluimveehouder tijdens de fipronilcrisis. Het boek is vanmiddag aan onder andere de Barneveldse burgemeester Asje van Dijk aangeboden. "Het voelde als een feest om het te presenteren", beschrijft de kippenboerin.

Dagboek

Met het boek, dat in een dagboekvorm is geschreven en aangevuld met foto's, is Gerda enorm blij. "Ik heb er hard aan gewerkt en veel tijd ingestoken. Toen ik het boek fysiek zag, was ik dan ook heel blij."

Op slot

In 2017 moest het pluimveebedrijf van Gerda en haar man Johan op slot vanwege de fipronilcrisis. Dat kwam hard aan bij het stel. Ze verwachten de financiële klap pas in 2019 te boven te zijn.

"Deze crisis mag nooit worden vergeten", doelt de schrijfster op het fipronilschandaal. "Het is zo'n bizarre crisis die de pluimveesector is overkomen. Niemand heeft ervoor gekozen om een verboden middel toe te passen."

Voorlopig pluimveehouder

Het boerenleven wordt voorlopig nog niet definitief ingeruild voor het schrijversbestaan. "Ik blijf me sowieso elke dag met de kippen bezighouden. Toch denk ik groot. Ik wil de internationale bestuurders bereiken, maar mijn budget is op. Dus als er nog ergens een potje met geld is, houd ik me aanbevolen", besluit Gerda.

Meer over dit onderwerp:
Fipronil Notter Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: