Na twee weken zoeken met heli en drones is trouwe viervoeter Noa veilig thuis in Zwolle

Zelfs met helikopters en drones werd er rond het vakantieadres in Zeeland naar haar gezocht. En hele zoekteams rukten uit. Maar aanvankelijk liet de voortvluchtige hond Noa zich niet vangen. Uitgerekend vrijdag de 13e is Noa terug op het oude nest. ‘Kat in ‘t bakkie’ voor baasje Myrthe uit Zwolle.

Myrthe Zintel en haar trouwe viervoeter Noa werden gisteravond laat weer met elkaar herenigd. "Noa is helemaal gezond. Ze heeft alleen wat teken en een paar krassen op de neus." Ook is Noa sterk vermagerd. "Ze is een zakje botten", vertelt Myrthe. Dat Noa erg blij is weer thuis te zijn is goed te merken. Zintel: "Toen ze gisteravond thuiskwam is ze gelijk heel druk door het hele huis gaan lopen."

Helemaal gezond

Na bijna twee weken knagende onzekerheid is haar hond Noa weer veilig thuis. Noa, een Rhodesian Ridgeback, nam de benen tijdens een vakantie in Zeeland. Myrthe Zintel en Noa werden gisteravond laat weer met elkaar herenigd. "Noa is helemaal gezond. Ze heeft alleen wat teken en een paar krassen op de neus."

Ook is Noa sterk vermagerd. "Ze is een zakje botten", vertelt Myrthe. Dat Noa erg blij is weer thuis te zijn is goed te merken. Zintel: "Toen ze gisteravond thuiskwam is ze meteen heel druk door het hele huis gaan lopen."

Man en macht
De afgelopen weken is met man en macht gezocht naar Noa. Campinggasten stuurden drones de lucht in en de eigenaar van een helikopterbedrijf op Schouwen-Duivenland keek vanuit de lucht mee. Ook speurde een 15 man tellend zoekteam van het Team Hondenopsporing Nederland (THON). Zintel: "De vrijwilligers van THON hebben vangkooien uitgezet en onderhielden intensief contact via een Whatsapp-groep."

Twee weken
Waarom Noa weggelopen is, weet Zintel niet. "Misschien was ze in de stress vanwege de lange rit naar Zeeland. Ze houdt niet zo van reizen."
Feit is dat hond Noa een kleine twee weken heeft rondgezworven voordat Myrthe's in Zeeland wonende nicht de hond wist te vangen. Zintel: "Mijn nicht trof haar aan in de buurt van een hotel en wist haar in te sluiten. Vervolgens ging ze op de grond liggen en probeerde Noa met voer te lokken." Nadat ze eerst dichterbij kwam, leek de hond er toch weer vandoor te willen gaan. Zintel: "Mijn nicht was er klaar mee, stond op en wilde weggaan. Toen ze Noa een laatste kans gaf, ging de hongerige Noa alsnog overstag.” 

Via Facebook is er uitgebreid gespeurd naar weggelopen Noa.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: