nieuws

Tbs dreigt voor overvaller slijterij Enschede

Tbs dreigt voor overvaller slijterij Enschede
Tbs dreigt voor overvaller slijterij Enschede © Facebook / Politie Twente
Het lijkt erop dat de 30-jarige verdachte van een overval op een Enschedese slijterij tbs opgelegd krijgt. De meningen verschillen alleen of dat een mildere vorm van tbs of tbs met dwangverpleging, de zwaardere vorm, moet worden.
Voor de officier van justitie staat het vast; zij gaat voor tbs met een dwangverpleging; "wat mij betreft is het einde oefening". De advocaat van de verdachte ziet liever een mildere vorm.

De overval op de slijterij in het winkelcentrum Twekkelerveld mislukte. Klanten waren niet onder de indruk van het kleine postuur van de 30-jarige of van de schroevendraaier waarmee hij zwaaide. Ze werkten hem met geweld naar buiten en belden de politie. De verdachte komt al lange tijd in aanraking met justitie door zijn drankverslaving. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

Een psychiater concludeerde dat de Enschedeër impulsief handelt en daarom verminderd toerekeningsvatbaar is. Zijn advies is tbs met voorwaarden. Zo'n straf kan alleen opgelegd worden als er een uitgebreid plan van aanpak ligt. Dit plan is er nog niet, omdat het rapport pas gisteren binnenkwam.
Op verzoek van de advocaat heeft de rechtbank de zaak aangehouden. Deskundigen en reclassering komen op een volgende zitting uitleggen wat volgens hen de juiste behandeling is. Ze zullen dan geconfronteerd worden met een uiterst kritisch Openbaar Ministerie, dat van mening is dat de verdachte de regie van zijn leven absoluut niet in handen heeft en daarom voor lange tijd gedwongen behandeld moet worden. 

Over maximaal drie maanden gaat de rechtszaak verder. De verdachte blijft in voorarrest.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.