nieuws

Hengeloër blijft vastzitten voor betrokkenheid in brand steken kapper uit Enschede

De 37-jarige man uit Hengelo die verdacht wordt van het in brand steken van een kapper uit Enschede blijft langer in voorarrest. De advocaat van de man vroeg vandaag in de rechtbank tevergeefs om vrijlating omdat het dossier van het Openbaar Ministerie volgens hem onvolledig is.
De Hengeloër wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het brand in steken van een 50-jarige kapper uit Enschede. Ook wordt hij verdacht van het beschieten van een café in Enschede, het verhandelen van een Kalasjnikov en poging tot moord in Enschede. Het 28-jarige slachtoffer van de beschieting in de Ruischenborchstraat zou niet het beoogde doelwit zijn.

Aanslag kapper

Anderhalf jaar geleden liep een man met een bivakmuts de zaak van de 50-jarige kapper aan de Kottendijk binnen. Hij spoot uit een bidon een brandbare vloeistof over hem heen en stak hem in brand.
De kapper raakte zwaargewond. Korte tijd na de aanslag werd de in Moordrecht gestolen vluchtauto brandend aangetroffen aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo.

Brandbommen

Voor betrokkenheid bij de aanslag op de kapper zitten nog drie mannen vast. De rechtbank wil de zaken als één geheel behandelen, maar de advocaat van de Hengeloër ziet liever dat de zaak van zijn cliënt apart wordt behandeld.
De man zou volgens zijn advocaat niets te maken hebben met het in brand steken van de verdachte en andere aanslagen waarvan het drietal wordt verdacht. Daarbij gaat het om twee aanslagen op woningen in Almelo en een poging tot moord in Gronau.

Dossier onvolledig

Volgens advocaat Dennis Vlielander rammelt het dossier aan alle kanten en moet zijn cliënt daarom voorlopig op vrije voeten worden gesteld. Daar ging de rechtbank niet in mee. Wel moet de officier van justitie binnen drie weken met een volledig dossier komen.
Op 3 oktober gaat de zaak verder. Tot die tijd blijft de 37-jarige Hengeloër vastzitten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.