Abdi H. twaalf jaar de cel in voor doodsteken Deventenaar Joël Alfarez

Het gerechtshof in Arnhem heeft Abdi H. uit Deventer in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel. Abdi heeft volgens het gerechtshof Joël Alfarez op oudjaarsdag 2015 met messteken om het leven gebracht. Alfarez stond in Deventer bekend als de zingende barman.

De veroordeling komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie tegen Abdi H. Hij was eerder tot tien jaar cel veroordeeld. Medeverdachte Jamal A. hoefde toen van Justitie de cel niet in, hij deed een beroep op noodweer.

Behalve de celstraf van twaalf jaar, moet Abdi H. ook een vergoeding voor de begrafenis van Joël betalen. Een bedrag van ruim 4300 euro. 

Zingende barman

Joël Alfarez was 23 jaar toen hij werd doodgestoken. Veel mensen in Deventer kenden hem als 'de zingende barman' bij voetbalclub Helios. Volgens zijn moeder had Joel een aantal lastige jaren achter de rug.

Daar leek een einde aan te komen, want op de laatste dag van zijn leven had Joël een Facebookbericht gepost dat hij weer sterker in het leven zou staan. Hij was homoseksueel en zijn moeder vraagt zich af of daarin misschien het motief schuilt voor de steekpartij.

Ruzie

Joël had ruzie met Abdi. Waarover die ging, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Eerder die dag had Abdi met zijn auto Joel achtervolgd. Joël was daar gepikeerd over. De twee hadden afgesproken om het één en ander uit te spreken op een parkeerplaats in Zutphen.

Toen Abdi er arriveerde, met Jamal als bijrijder, stond Joel al te wachten. Als Abdi uitstapt en naar Joël toe loopt, krijgt hij direct een kopstoot van het latere slachtoffer. Er ontstaat een worsteling. Jamal schiet te hulp en haalt de twee uit elkaar. Jamal raakt ook in gevecht met Joël.

Steekwonden

Op camerabeelden is te zien dat Abdi even uit gevecht raakt, iets van de grond pakt en weer naar het gevecht toe gaat. Even later ligt Joël op de grond, met drie steekwonden. Volgens Justitie toegebracht door Abdi.

Deel dit artikel: