Zo ging het appgesprek tussen slachtoffer Joey Moes en verdachte Diego U. op de dag van de moord

In de uitspraak van de rechtbank van Zwolle is de appconversatie tussen Diego U. en Joey Moes te lezen die aan de moord vooraf ging. Tientallen berichten stuurden de twee naar elkaar op de dag dat Moes vermoord werd. De twee zouden ruzie hebben over een partij speed van slechte kwaliteit. Moes wilde vierduizend euro van U hebben, en snel.

In een nogal 'kleurrijke' conversatie, die in zijn geheel is terug te lezen in de uitspraak van de rechtbank, overleggen de twee over de betaling van het bedrag dat Joey Moes nog tegoed zegt te hebben van Diego U. Moes wil die dag minimaal 2500 euro hebben van Diego U.

Het is vooral Joey Moes die zich dreigend uitlaat richting Diego U. die vertelt dat hij bijna al het geld heeft dat Moes nog van hem krijgt. Hij waarschuwt Diego U. dat het de laatste dag is waarop hij nog de mogelijkheid heeft om te betalen. 

De twee mannen blijven nog een tijdje berichtjes naar elkaar sturen waarbij Moes dringend blijft verzoeken om betaling van het geld dat hij nog tegoed heeft van Diego U.

Diego U. lijkt weinig trek te hebben in een afspraak met Joey Moes, maar uiteindelijk spreken de twee toch af dat ze elkaar rond tien uur 's avonds zullen ontmoeten. 

Ook nadat de twee een afspraak hebben gemaakt, blijven ze berichtjes sturen. Daarin spreekt Diego U. Joey Moes ook aan op diens dreigende taal. Moes geeft aan dat hij er eigenlijk wel een keer klaar mee is en het gewoon achter de rug wil hebben. De Enschedeër wil zijn geld en Diego U. moet daarvoor zorgen. 

Via de app heeft Joey ook allerlei ingesproken berichten naar Diego U. gestuurd. Ook die zijn uitgeschreven in de uitspraak. Ook daarin spreekt Moes dreigende taal. Hij vraagt onder meer dringend aan U. om de telefoon op te nemen, omdat hij U. anders onder een berg cocaïne vermoordt. Ook in Haaksbergen dreigt hij mensen kapot te maken, onder wie een vriend van Diego U.

Uiteindelijk laat Joey Moes via de app aan Diego U. weten dat hij naar de afgesproken plek zal komen. Dat is het laatste appje dat Joey Moes verstuurt aan Diego U. Diezelfde avond wordt Moes neergeschoten op de Zonstraat in Enschede. Hij overlijdt later in het ziekenhuis. 

Meer over dit onderwerp:
Joey Moes Diego u. Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: