'Eindelijk beweging': AkzoNobel komt met nieuw cao-bod voor werknemers

AkzoNobel heeft een aangepast cao-bod gedaan in een poging om tot een akkoord te komen. Bij het concern waren afgelopen week op verschillende locaties in Nederland, waaronder in Hengelo, 24-uursstakingen. "Er komt eindelijk beweging in de onderhandelingen," zegt Arthur Bot van CNV.

Eerder op de dag drong vakbond CNV aan op een nieuwe cao voor de 5000 werknemers van het concern. Anders volgen er nieuwe acties bij het verf- en chemiebedrijf, aldus CNV.

AkzoNobel heeft het loonbod opgehoogd en de looptijd verlengd. De eenmalige uitkering voor alle cao-medewerkers wordt uitgebreid. "De voorstellen van Akzo zijn nog weinig concreet. Maandag gaan de kaderleden bekijken wat ze van het voorstel vinden. Dan blijkt ook of het voldoende is om het gesprek aan te gaan."


Pensioenen

Akzo zou ook hebben gekeken naar de pensioenen van de medewerkers. Wat AkzoNobel precies biedt, is niet duidelijk. Ook bij AkzoNobel Specialty Chemicals is het cao-aanbod aangepast.

Deze week waren er onder andere bij de vestiging in Hengelo 24-uursstakingen. Een deel van het personeel deed daaraan mee, waardoor de productie tijdelijk stillag. 

Meer over dit onderwerp:
AkzoNobel staking CNV Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: