Vak-P verliest bodemprocedure over sluiting supportershome

Supportersvereniging Vak-P heeft de bodemprocedure over de sluiting van het eigen supportershome verloren. Dat schrijft de vereniging op Facebook. Vak-P vocht de beslissing van de gemeente Enschede aan om het supportershome te sluiten nadat tijdens een inval harddrugs werd gevonden.

De inval was in de tweede helft van het duel tussen FC Twente en PSV in april 2017. Er werden ongeveer 46 strips met harddrugs aangetroffen. Ook werd er drugs gevonden bij de mensen die aanwezig waren in het home. Burgemeester Onno van Veldhuizen sloot het home voor een jaar, en trok de horecavergunning voor twee jaar in. 

Reactie

De supportersvereniging schrijft op Facebook: "Vak-P moest kapot en om dat te bereiken mocht en kon alles. Valse beschuldigingen, leugens aan ons adres en afspraken die niet zijn nagekomen. Alles is blijkbaar geoorloofd voor elf gram hardrugs."

Het bestuur van Vak-P laat weten zich nog te beraden op eventuele vervolgstappen.

Rechtszaak

Vak-P beweert dat het home op het moment van de inval niet onder de verantwoordelijkheid viel van Vak-P. Ook vindt de supportersvereniging dat het de burgemeester om het tegenwerken van motorclub Satudarah ging, waarvan leden regelmatig het home van Vak-P bezochten. 

De gemeente stelde juist dat de supporters een verbeterplan zouden presenteren, terwijl dat plan er nooit gekomen is. Vak-P gaf aan wel degelijk met een verbeterplan te zijn gekomen, maar stelt dat de burgemeester daar niks mee wilde.  

Deel dit artikel: