Wethouder Hardenberg: "Slachtoffer steekpartij buiten levensgevaar"

Het 19-jarige slachtoffer van de steekpartij in Hardenberg is buiten levensgevaar. Dat heeft wethouder Alwin te Rietstap. Te Rietstap houdt namens het Hardenbergse gemeentebestuur contact met politie en Openbaar Ministerie over de steekpartij van afgelopen nacht.

Wij hebben begrepen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is", aldus de wethouder.

De wethouder gaf bovendien aan dat de politie de komende uitgaansnacht en de dagen daarna extra alert is. "Hoewel daar geen aanwijzingen voor zijn zou de gebeurtenis van gisteravond een maatschappelijk effect kunnen hebben", aldus de wethouder. De politie houdt een extra oogje in het zeil omdat het incident ook plaatsvond tijdens een uitgaansavond.

De 19-jarige uit De Krim is na een ruzie na een diefstal gestoken met een mes. De verdachten zijn twee mannen van 27 en 33 jaar oud en twee tieners  van 13 en 19 jaar.

De steekpartij gebeurde op De Brink. Volgens één van de betrokkenen is de steekpartij ontstaan toen een meisje in een café door vier mannen van haar telefoon werd beroofd.

Een aantal jongens is toen achter de daders aangegaan, om de telefoon terug te krijgen. Die kregen ze, maar later bleek dat het hoesje van de telefoon met verschillende pasjes, nog weg was. 

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg 112 Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: