nieuws

ProRail beloont geduld treinreizigers Zwolle met fruit

Twee weken lang reden er geen treinen van en naar station Zwolle, maar sinds vanochtend rijden ze weer. Om het geduld van de reizigers te belonen, werd er vanochtend fruit uitgedeeld aan de reizigers.
"Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch hard gebuffeld in Zwolle. We werkten aan sporen, bovenleiding, treinbeveiliging en perrons met een geweldig resultaat", laat ProRail weten.

Werkzaamheden

De sporen zijn verbeterd zodat het treinverkeer soepeler loopt en er minder kans is op hinder van spoedreparaties. Ook zijn de perrons aangepast zodat de intercity Enschede-Zwolle kan gaan rijden. De testritten starten deze maand, de dienst begint op 27 augustus.
De '16-daagse van Zwolle' is een eerste stap in het plan om het noorden beter bereikbaar te maken voor de Randstad. Volgens Pier Eringa, president-directeur van ProRail, is Zwolle het tweede Utrecht.
Ruim 60.000 treinreizigers uit acht richtingen (Groningen, Leeuwarden, Emmen, Kampen, Lelystad, Amersfoort, Deventer en Enschede) stappen hier dagelijks uit of over en daarmee is Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.