nieuws

Advocaat familie Deniz not amused: 'Cliënten konden niet bij mij zitten'

Advocaat Richard Korver is not amused over de zaalindeling waarin vandaag de regiezitting tegen verdachte Mark de G. plaatsvond. Advocaat Korver staat de familie van Deniz bij, maar kon tijdens de korte zitting niet met hen overleggen.
De eerste zittingsdag werd bijgewoond door familieleden en bekenden van het slachtoffer én van de verdachte. Dat zorgde voor veel rumoer en onrust. Bovendien kennen veel mensen elkaar, want verdachte De G. en slachtoffer Deniz waren jeugdvrienden van elkaar.
De rechtszaal waar de regiezitting plaatsvond is zo ingedeeld dat de familie van het slachtoffer niet naast hun advocaat kon zitten. Tot frustratie van Korver: "Het is spijtig om te moeten constateren dat in zo’n hagelnieuw gebouw de faciliteiten niet toereikend zijn om slachtoffers op een adequate wijze te laten participeren. Dat vind ik vrij ernstig."
Korver vindt het niet meer dan normaal dat cliënten tijdens een rechtszitting naast hem kunnen zitten. "Ik kon mijn cliënten niet naast mij aan tafel hebben. Dat vind ik heel vervelend want die hebben soms vragen. Die vragen kon ik nu niet beantwoorden."
Ook in een kort pauzemoment was er geen overleg mogelijk tussen de advocaat en zijn cliënten. "Zij zaten ingeklemd tussen journalisten. Dan kan ik niet vrij praten."
Korver wil zijn cliënten de volgende keer wel naast zich hebben. "De voorzitter van de rechtbank heeft gezegd dat hij de slachtoffers met alle egards wil behandelen. Daar ben ik ook blij om, maar hij wordt gehandicapt door het gebouw."
De voorzitter van de rechtbank liet weten dat de familie van Deniz ook tijdens de volgende zitting niet naast hun advocaat kan zitten. De zaak gaat verder op 9 oktober.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.