nieuws

Politie Kampen onthutst over gedrag omstanders bij verdrinking asielzoeker

De politie is niet te spreken over het gedrag van veel omstanders
De politie is niet te spreken over het gedrag van veel omstanders © Facebook / Politie Kampen
De politie Kampen is niet te spreken over omstanders die donderdag bij de zoektocht naar de 19-jarige drenkeling in de IJssel niet de aanwijzingen van de hulpdiensten opvolgden. "Men vond hun eigen belang groter dan dat van het slachtoffer", is te lezen op Facebook.
Een 19-jarige asielzoeker uit Dronten zwom donderdagmiddag met vrienden in de IJssel. Toen hij kopje onder ging, kwam hij niet meer boven water. Rond kwart over zeven 's avonds is het levenloze lichaam van de vermiste man in het water gevonden.

Aanwijzingen opvolgen

Omdat er in noodsituaties snel gehandeld moet worden, vraagt de politie aandacht voor het gedrag van "veel omstanders" die niet luisterden naar de politie. "Op het moment van zo’n incident vragen wij u onze aanwijzingen op te volgen, zodat wij snel verder kunnen om het slachtoffer te kunnen helpen."

Boten aangeboden

Toch is de politie ook positief. Meerdere mensen hebben hun boot vrijwillig aangeboden zodat er met meerdere eenheden naar de drenkeling gezocht kon worden. "Wij willen hierbij de burgers bedanken voor de hulp en ondersteuning", sluit de politie het bericht af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.