nieuws

Verdachte verkrachting Enschede waarschijnlijk schizofreen

Verdachte waarschijnlijk schizofreen
Verdachte waarschijnlijk schizofreen © RTV Oost
De 19-jarige man uit Oldenzaal die ervan verdacht wordt dat hij in april dit jaar in Enschede een 28-jarige Duitse studente van haar fiets trok en verkrachtte, is waarschijnlijk schizofreen. Dat zei raadsman Kalk vanmorgen voor de rechtbank in Almelo.
"Hij zegt 'er zijn misschien wel dingen gebeurd, maar ik wilde dat helemaal niet, een soort van hogere macht'", legde Kalk uit.
De Oldenzaler wilde tot nu toe niets zeggen over wat er gebeurde op de avond van 4 april in Enschede, maar gaat dat nu wel doen. Aanstaande donderdag en vrijdag wordt hij uitgebreid verhoord door de politie. Sporenonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er dna-sporen van Oldenzaler zijn gevonden op en in de onderbroek van het slachtoffer.

Getuigen grijpen in

De Oldenzaler zou volgens het Openbaar Ministerie ook geprobeerd hebben zijn slachtoffer te wurgen met haar sjaal, maar dat mislukte omdat een aantal getuigen ingreep.
Het groepje kermisexploitanten zag de Oldenzaler vlak voor het Volkspark bovenop het slachtoffer liggen en hoorden het slachtoffer om hulp gillen. Ze grepen in en konden de vrouw bevrijden. De verdachte wist te ontsnappen, maar kon op basis van zijn signalement kort daarna opgepakt worden.

Eerdere poging

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 19-jarige man ervan dat hij eind vorig jaar in Oldenzaal ook al probeerde om een vrouw van haar fiets te trekken.
De man is inmiddels door gedragsdeskundigen onderzocht. Zij zouden concluderen dat de man niet nog eens onderzocht hoeft te worden in het Pieter Baan Centrum. 
De rechtbank wil de zaak op 4 september aanstaande inhoudelijk behandelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.