nieuws

19-jarige Almeloër veroordeeld tot 360 dagen jeugddetentie voor overval op bejaard echtpaar

Woningoverval Almelo
Woningoverval Almelo © Photodisc
Een 19-jarige Almeloër is in de rechtbank van Almelo veroordeeld tot een jeugddetentie van 360 dagen waarvan 224 voorwaardelijk, een werkstraf van 150 uur, een verplichte gedragsbehandeling in een kliniek en elektronisch toezicht. Volgens de rechters heeft hij een bejaard echtpaar in Almelo beroofd. Hun moet hij een schadevergoeding van zo'n 5250 euro betalen.
Bij de overval op 30 januari dit jaar zou de Almeloër hulp gehad hebben van twee minderjarige jongens uit Borculo. 
De rechters in Almelo geloven helemaal niets van het verhaal dat de 19-jarige twee weken geleden afstak in de rechtszaal. Hij gaf de schuld aan twee 17-jarige medeverdachten en zei dat hij slechts bij toeval bij de overval op de afgelegen woning aan de Nijreesweg aanwezig was.
De 19-jarige verklaarde dat de twee jongens de overval bedachten en uitvoerden en dat hij "een beetje dom" was geweest door ook naar binnen te gaan. 

Gevecht

Volgens de rechters was de man niet alleen de eerste overvaller die de woning via een ingegooide ruit binnenging, maar was hij ook de overvaller die het gevecht aanging met de bejaarde slachtoffer. Die raakte daarbij gewond.
De man zou bij de minderjarigen hebben opgeschept hoe hij de man neer hoekte.

Traumatisch

De overvallen bewoner vertelde de 19-jarige tijdens de zitting dat deze 'ontzettend veel geluk' had gehad. "Je had geen idee wie je voor je had, ik had je bijna de nek omgedraaid!"
Voor het bejaarde echtpaar is de overval traumatisch. De vrouw lag in bed toen ze de overvallers beneden tekeer hoorde gaan. Ze verstopte meteen haar portemonnee en belde 112.
Toen het rustig was, ging ze naar beden waar ze de schrik van haar leven kreeg. Ze trof een enorme puinhoop en bloedsporen aan, maar haar man was er niet. Ze wist niet dat die achter de overvallers was aangegaan. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.