nieuws

Hardenberg onderzoekt verplaatsing winkels gebied De Spinde

Het is een verlaten stukje Hardenberg; het gebied naast het gemeentehuis met nog een paar winkels en het oude Rabobank pand. De gemeente onderzoekt daarom of er mogelijkheden zijn om de winkels te verplaatsen en het gebied te ontwikkelen voor wonen, werken of voorzieningen.
De gemeente Hardenberg en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) kijken of er voldoende animo en geld is voor het plan. De eerste gesprekken met ondernemers en omwonenden zijn geweest en na de zomer gaan die gesprekken echt van start. Eind van dit jaar moet duidelijk zijn of het plan haalbaar is.
In Hardenberg is afgesproken dat detailhandel zich centreert in het centrum, het straatje naast het gemeentehuis in het gebied dat De Spinde heet, past daar eigenlijk niet in. 

Leegstand

De winkelstraat naast het gemeentehuis bruist niet erg meer. En leegstand en verloedering ligt dan op de loer. Daarom hoopt wethouder Breukelman dat het plan kans van slagen heeft.
"Het is nog niet gezegd dat het ook gaat gebeuren, we onderzoeken nu de mogelijkheden zowel ruimtelijk als financieel, als het niet kan, dan zoeken we naar een andere mogelijkheid om het gemeentehuis en het centrum beter op elkaar te laten aansluiten en het gebied anders in te richten." De wethouder wil niet op de zaken vooruit lopen, maar sloop van het Rabobank pand is wat hem betreft een serieuze optie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.