nieuws

Verdachte lugubere moord in Zwolle blijft vastzitten

Mark de G. uit Zwolle
Mark de G. uit Zwolle © eigen foto
De 39-jarige Zwollenaar die ervan verdacht wordt zijn jeugdvriend Deniz te hebben vermoord en het lichaam in stukken gehakt te hebben, blijft vastzitten.
Vandaag moest de verdachte voor de rechter verschijnen maar omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond, is de zaak aangehouden tot 9 oktober. Uit de onderzoeken moet onder meer blijken of de man mogelijk per ongeluk is doodgeschoten, zoals de verdachte eerder verklaard heeft  Aangetroffen sporen in zijn woning kunnen wijzen op moord, maar een mogelijk ongeluk kan nog niet worden uitgesloten, zei de officier van justitie dinsdag. 

Verdoezelen

Volgens justitie heeft verdachte Mark de G. in de nacht van 7 op 8 februari Deniz om het leven gebracht door een of meerdere kogels door het hoofd en het lichaam te schieten.
Vervolgens heeft hij geprobeerd het lichaam te doen verdwijnen. Dat deed hij door het in stukken te snijden en te verpakken in plastic zakken. Ook zou hij hebben geprobeerd het in brand te steken.
Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in de kruipruimte van de woning van De G. aan de Van Zuylenware in Zwolle-Zuid. Volgens justitie om zo de doodsoorzaak te verdoezelen.
De familie van het slachtoffer had dagenlang gezocht naar de vermiste man en bracht de politie op het spoor van De G. Hij was degene die de man het laatst had gezien.

Veel belangstelling

In de rechtbank in Zwolle was veel belangstelling voor de zaak.
Het OM verdenkt hem van moord, maar De G. heeft verklaard dat het slachtoffer zichzelf per ongeluk heeft neergeschoten in de woning. "De aangetroffen sporen passen heel goed in beide scenario's", zei de officier van justitie.
Op 9 oktober gaat de zaak verder. Tot die tijd blijft de verdachte vast. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.