nieuws

Burgemeesterschap Dalfsen in trek: 46 sollicitanten

Gemeentehuis Dalfsen
Gemeentehuis Dalfsen © RTV Oost
Er hebben zich 46 mensen bij de Commissaris van de Koning in Overijssel gemeld om de nieuwe burgemeester van Dalfsen te worden.
Potentiële kandidaten konden tot vorige week hun interesse kenbaar maken. In totaal hebben 30 mannen en 16 vrouwen dat gedaan. Ze zijn tussen de 33 en 67 jaar. 
VVD
Van de kandidaten hebben er 34 ervaring met een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. De VVD is met 11 sollicitanten het meest vertegenwoordigd.
Negen sollicitanten zijn lid van het CDA en de ChristenUnie. De PvdA en D66 hebben beide 5 sollicitanten. Drie zijn er lid van GroenLinks en twee van een lokale partij. 
Van twee sollicitanten is niet bekend bij welke partij ze zijn aangesloten.

Gesprekken

Commissaris van de Koning Heidema gaat samen met een aantal leden van de gemeenteraad met kandidaten in gesprek. De gehele gemeenteraad mag uiteindelijk beslissen wie ze de meest geschikte kandidaat vinden, die dragen ze voor aan de minister van Binnenlandse Zaken. 
Han Noten
Sinds 2011 is Han Noten burgemeester in Dalfsen. Hij is nog tot 1 december in functie. De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester in december kan beginnen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.