nieuws

Op de stoep in het Deventer Rode Dorp staat een nieuw zwembadje

Bijna een week nadat het vorige badje op last van de gemeente door bewoners werd verwijderd, is er een nieuw, kleiner badje geplaatst.
Burgerlijke ongehoorzaamheid? "Nee hoor", zegt eigenaar Wesley de Vries, de man die ook het vorige, grotere zwembadje op de openbare weg en later in twee voortuintjes plaatste. "Het is gewoon lekker verkoelend voor de kinderen."

Plastic

Was de vorige variant nog zo'n 2,5 bij 5 meter, het nieuwe zwembadje is ongeveer 1,5 bij 2 meter. Of dit badje wel legaal is? "Ik weet het niet", zegt De Vries. "Deze is van plastic en kan makkelijk weggehaald worden. Ik denk het wel."
De Vries heeft inmiddels van de gemeente Deventer de toezegging voor een schadeloosstelling voor het weghalen van het vorige zwembadje. Dat staat nu in een achtertuin ergens in de buurt.

Gratis zwemmen

Een campingmanager uit de omgeving heeft een dagje gratis zwemmen aangeboden voor 100 kinderen uit het Rode Dorp. De gemeente denkt volgens Wesley de Vries mee over mogelijkheden om kinderen uit de wijk goedkoop naar een zwembad in de stad te laten gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.