79 woningen voor Bangladesh dankzij Zwolse huizenkoper

De transitie van het voormalig PTT gebouw in Zwolle naar een wooncomplex met 79 appartementen heeft het hoogste punt bereikt. Tegelijkertijd betekent dit een hoogtepunt voor 79 gezinnen in Bangladesh die dankzij dit project een nieuw huis krijgen.

Het voormalig PTT gebouw aan de Burgemeester Roelenweg wordt omgedoopt tot een luxe wooncomplex met de naam Up-Town. Het bijzondere is dat kopers van een appartement, maisonnette of loft ook een huis voor een dakloos gezin in Bangladesh laten bouwen.

 

Het idee komt van ontwikkelaar en initiator Daniël Oostenbrink van Urban Innovators onder het motto " Wij een huis, zij een huis!" 

'Niet vanzelfsprekend' 

"Helaas is het nog niet vanzelfsprekend dat mensen een dak boven hun hoofd hebben in Bangladesh. Met dit project geven we mensen een veilig huis en bouwen we concreet aan hun toekomst", zegt Oostenbrink.

 

Tijdens de feestelijkheden rondom het bereiken van het hoogste punt van Up-Town kregen de kopers te horen aan welke gezinnen ze gekoppeld zijn. De Stichting WereldFoundation laat de woningen vervolgens in Bangladesh lokaal bouwen. 

Bekijk hier de video:

Overstromingen 

"Het is speciaal dat wij daar een gezin kunnen helpen. Wij zijn zelf ook gelukkig dat wij een nieuw huis kunnen krijgen. Ik ben benieuwd wat het met hun gaat doen", zegt Inge Maartje, één van de kopers.


Bangladesh is één van de armste landen van Azië. Gerald Holtvluwer legt uit: "Wij verstrekken met het geld dat de projectontwikkelaar er in stopt een microkrediet. Dit moeten de mensen daar in zes jaar terugbetalen. Met dat geld kunnen wij dan weer nieuwe mensen helpen aan een lening".

De woningen in Bangladesh worden robuust gebouwd zodat ze bestand zijn tegen de vele overstromingen die het land teisteren. Ook worden er sanitaire voorzieningen aangelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Up-Town kopers Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: