nieuws

Jonge wildkampeerders in Tubbergen naar huis gestuurd

Spelregels voor wild kamperen in de gemeente Tubbergen
Spelregels voor wild kamperen in de gemeente Tubbergen © Esther Rikken
De gemeente Tubbergen heeft vandaag twee groepen jongeren, die aan het wildkamperen waren, naar huis gestuurd. Tijdens een controle bij de minderjarige groepen werd een grote hoeveelheid alcohol aangetroffen. Dat is tegen de regels van de gemeente.
Het is een traditie in Oost-Nederland dat jongeren in de zomervakantie gaan kamperen in een weiland. De gemeente Tubbergen legde de jongeren vanaf deze zomer regels op. De jongeren hebben deze regels zelf gemaakt en ook zelf ondertekend. 
"Als we samen afspraken maken, is het ook de bedoeling dat we ons daar samen aan houden. Gebeurt dat niet, dan is het einde oefening", zegt burgemeester Haverkamp.
De regels zijn gemaakt met de jongeren, hun ouders en de grondeigenaren. Elke dag maakt een toezichthouder een rondje langs de kampeerders, om te kijken of ze zich aan de regels houden. 
Alcoholgebruik
De regels zijn mede bedacht om alcoholgebruik onder de 18 tegen te gaan. "Daar zijn wij heel helder in, met name als het gaat om overmatig alcoholgebruik, zoals bij deze twee groepen het geval was. Dat vinden we jammer. Maar gelukkig zijn er ook een heleboel groepen waar het wel goed gaat en waar jongeren veel lol hebben met elkaar," aldus Haverkamp. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.