'Noabers' redden FC Twente voor veertien miljoen euro

Investeerders steken FC Twente de helpende hand toe voor veertien miljoen euro. Deze groep, opererend onder de vlag van 'Noabers', verleent een lening verpakt in een aandelenpakket aan de club uit Enschede dat uiteindelijk kan oplopen tot dit bedrag. Op dit moment zou tien miljoen euro binnen zijn.

Ook heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede vandaag besloten FC Twente te willen helpen met uitstel van betaling van rente, aflossing en risicopremie van de lening van de gemeente voor een periode van twee jaar. Dit komt neer op een bedrag van vier miljoen euro.

Levensvatbaar

Daarnaast hebben de betrokken partijen afgesproken om in september gesprekken te gaan voeren over een definitieve herstructurering van FC Twente. Inzet van dit onderhoud is om FC Twente levensvatbaar te maken voor de toekomst.


Binnen twee jaar terug

De steun van de investeerders en de gemeente Enschede zorgen volgens FC Twente voor een stabiele financiële basis, die nodig is om de ambitie van de club om binnen twee jaar weer terug te keren in de eredivisie, te realiseren. Om op korte termijn de selectie vorm te kunnen geven hebben de investeerders FC Twente alvast toegezegd op korte termijn voor een financiële injectie te zorgen. 

Nieuwe spelers

FC Twente presenteerde vandaag Xandro Schenk al aan het grote publiek. In de komende dagen hoopt Ted van Leeuwen nog meer champagne te ontkurken. De club hoopt Ben Rienstra en een verdediger van FC Sevilla vast te leggen. Ook de namen van Rens van Eijden en Jonathan Reis worden genoemd in De Grolsch Veste.  

Deel dit artikel: