nieuws

Wethouder Steenwijkerland: 'Vreemde tijd om gaswinningsbesluit bekend te maken'

Gaswinning Eesveen
Gaswinning Eesveen © RTV Oost
Waarom wordt het besluit rondom de gaswinning in Eesveen midden in de vakantie bekendgemaakt door de regering? Dat vraagt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
Wiebes maakte deze maand bekend dat er nog tot minimaal 2027 gas wordt gewonnen in Eesveen. Ook komt er een tweede productiepot bij. 
Wethouder Akkerman: "Het bevreemdt ons dat ervoor gekozen is om midden in de vakantieperiode zo’n belangrijk besluit ter inzage te leggen. We hebben destijds in onze zienswijze expliciet aandacht gevraagd voor een zorgvuldige communicatie naar onze inwoners. Deze timing vinden we dan ook niet handig."

Beroep

De gemeente neemt nu de tijd om het besluit van de minister goed te bekijken, zegt Akkerman: "De consequenties van dit besluit willen we goed in beeld hebben. Vervolgens gaan we kijken welke bezwaargronden we hebben en hoe het vervolg eruit ziet."
Ondanks dat de gemeente nog niet precies weet hoe het winningsbesluit eruit ziet, tekenen ze al wel beroep aan bij de Raad van State. "Daarmee zeggen we tegen de Raad van State: we zijn het niet eens met het besluit en vragen meer tijd om onze inhoudelijke reactie goed voor te kunnen bereiden", besluit Akkerman. 
Het plan ligt vanaf aanstaande donderdag tot en met woensdag 22 augustus ter inzage. Bewoners kunnen daarna nog in beroep gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.