Verdachte fatale steekpartij Enschedeër Daan Mellée alweer op vrije voeten

Vanochtend nog meldde de politie dat een 36-jarige Hengeloër is aangehouden voor de moord op Daan Mellée uit Enschede, maar deze verdachte blijkt alweer op vrije voeten te zijn gesteld. Dat zegt Umut Ural, advocaat van de verdachte.

De 26-jarige Daan Mellée werd begin deze maand dood gevonden in de woning van zijn vriendin aan Het Oosterveld. Volgens bronnen rond het onderzoek zou hij door messteken om het leven zijn gebracht.

Sluitend alibi
Nadat de politie een speciaal rechercheteam had geformeerd, dat opereert onder de naam Letland, werd eind vorige week een 36-jarige Enschedeër aangehouden. Dit werd vanochtend wereldkundig gemaakt, maar volgens diens raadsman Umut Ural had de man een sluitend alibi en is hij dinsdagavond alweer op vrije voeten gesteld.

Knipperlichtrelatie
Daan en zijn vriendin hadden een moeizame relatie. De twee konden niet met elkaar en niet zonder elkaar leven. De avond voor Daans gewelddadige dood sloeg tijdens een barbecue met enkele vrienden opnieuw de vlam in de pan tussen de twee. 

Nadat het vervolgens de hele dag stil was rond de woning aan Het Oosterveld nam de moeder van de vriendin aan het eind van de middag poolshoogte in het huis. Daarbij stuitte ze op het ontzielde lichaam van Daan.

Volgens de advocaat was de Hengeloër niet bij de barbecue aanwezig. 

De politie bevestigt dat de Hengeloër inderdaad op vrije voeten is gesteld, maar dat hij wel verdachte blijft in de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Nieuws
Deel dit artikel: