Erik Velderman: "Niet de populariteitsprijs, maar dat ligt nu achter ons"

FC Twente-directeur Erik Velderman is blij met de steun die de Enschedese club heeft gekregen van de investeerders en gemeente. Hij beseft dat het niet allemaal fraai is wat er de laatste weken gebeurd is: "Niet de populariteitsprijs."

"Het is een ongelooflijke inspanning geweest voor iedereen. Er zijn heel veel mensen hier aan het werk geweest, intern, maar ook extern. Alle mensen, de investeerders, de gemeente, die er allemaal omheen hangen. Die hebben een enorm moeilijk proces moeten doorlopen om te komen tot het punt waar we nu zijn. Bij de gemeente moet dat nog netjes afgerond worden, ook met de raad, maar ik moet zeggen dat al die inspanning nu wel tot mooie dingen hebben geleid. Dat is gewoon mooi om te zien," zegt de directeur.

Niet overvragen

De gemeente gaf vaak aan dat de club aan het overvragen was, maar Velderman kijkt daar anders naar: "Ik heb die vragen gesteld in het licht van wat FC Twente nodig heeft. Ik sta voor FC Twente en om FC Twente continuïteit te bieden. En de vragen die ik gesteld heb zijn niet bedoeld om te overvragen, maar die geven gewoon de contouren aan van waar wij hier mee te maken hebben. Die contouren zijn niet veranderd, maar het goede nieuws is dat ze nu op een andere manier zijn ingevuld en dat we dus zijn uitgekomen met de investeerders en de gemeente en dat is heel mooi."

Populariteitsprijs

Velderman werd er niet populairder op de laatste weken. De club kon geen spelers aantrekken en dus wisten de supporters niet waar ze aan toe waren: "Je merkt natuurlijk dat als je in een stadium komt dat je geen verplichtingen aan kan gaan en dat het gewoon allemaal heel erg spannend wordt of de club nog voortbestaat of niet. Dat je dan niet de populariteitsprijs wint is natuurlijk een aspect van het geheel dat nu achter ons ligt. We kunnen weer gaan bouwen nu en dan zullen die relaties zich gaan herstellen, daar ben ik van overtuigd."

Velderman blijft

Hij geeft aan niet te vertrekken nu Twente lijkt gered: "Volgens mij ben ik nog relatief jong. Daar zal iedereen van mening over verschillen. Maar een mooiere klus dan deze voetbalclub weer terug te brengen waar die hoort is er niet."

Geen nieuwe dingen

Ook hoeven de supporters niet bang te zijn dat er nog meer lijken uit de kast komen in Enschede: "Alles wat er op dit moment speelt, speelde er toen in binnenkwam. Er zijn geen nieuwe dingen bijgekomen. Alles wat er op dit moment speelt, is goeddeels afgerond. Op de zaak met Bunge na, die ook op een haar na gevild is. En er zijn nog een aantal kleinere zaken, maar dat mag geen naam hebben."

Velderman over de zaak Bunge

Deel dit artikel: