nieuws

Blaashal tennisvereniging PAF in Zwolle vernield, schade loopt in de duizenden euro's

De opblaasbare tennishal van de tennisschool en tennisvereniging PAF in Zwolle is flink vernield. De leverancier van de opblaasbare tennishal schat de schade minimaal op een bedrag tussen de twintig en vijfentwintigduizend euro.
De opblaasbare tennishal lag opgeslagen in een container op het terrein van PAF. Vandalen hebben de blaashal besmeurd met verf, kapot gesneden en uit elkaar gerukt. "Dit is een enorme schok", zegt Cor-Jan Bruggeman van de tennisvereniging. 
Doordat de hal is vernield, komt het winterprogramma van de tennisschool mogelijk in gevaar. PAF wil eind september weer een hal op de banen hebben staan. Mocht dat niet lukken dan worden de lessen in de open lucht gegeven. "Maar onze club is groot geworden door de mogelijkheid van een winterprogramma, dit komt dan wel hard aan."
Het is niet voor het eerst dat PAF slachtoffer is van vandalen. Vorig jaar maart, toen de hal op de banen stond, werd de hal ook al vernield. 
Die schade kon worden hersteld. "Dit is gewoon puur vandalisme", zegt Luc van Keulen van de tennisschool.
Bij PAF gaan ze ervan uit dat de vernielingen een gerichte actie tegen de vereniging en de school zijn. Want het feit dat de blaashal twee keer wordt vernield kan geen toeval zijn. "Het is te triest voor woorden. Dit wil je niet", vertelt Van Keulen.
PAF looft een beloning uit van 500 euro voor de gouden tip. Tips kunnen gestuurd worden naar bestuur@tvpaf.nl of met de tennisschool Luc van Keulen via 06 12 86 53 34.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.