nieuws

Ontuchtpleger speeltuin Deventer was veroordeelde tbs'er

Pedofielen valt in herhaling
Pedofielen valt in herhaling © RTV Oost
De 35-jarige pedofiel die in januari een 9-jarig meisje aanrandde in een Deventer speeltuin was al in 2015 veroordeeld tot een tbs met voorwaarden na zedendelicten met minderjarigen in Rijssen. Dat is gebleken bij de behandeling van de strafzaak tegen de man vandaag op  de rechtbank in Zwolle.
Het slachtoffertje was op 19 januari dit jaar in een speeltuin in de Deventer wijk Keizerlanden toen ze werd benaderd door de 35-jarige met de vraag of ze 'een bruggetje' kon maken. Op het moment dat het meisje dat deed werd ze door de man betast. Ze wist weg te komen en rende naar een kennis van haar moeder.
Het kostte de politie weinig moeite om de dader te identificeren. De man werd in 2015  veroordeeld omdat hij in Rijssen minderjarige meisjes op dezelfde manier misbruikte. 
De man waarvan gedragsdeskundigen opnieuw vaststelden dat hij een pedofiele stoornis heeft zou ook een grote hoeveelheid kinderpornoplaatjes op zijn telefoon gehad hebben. 

De rechtbank in Almelo gaf de zedendelinquent in 2015 een kans op een zogenaamde lichtere vorm van tbs. Maar nu hij opnieuw een kind heeft aangerand, en gedragsdeskundigen concluderen dat hij zonder behandeling opnieuw zal toeslaan, is de kans groot dat het Openbaar Ministerie  tbs met dwangverpleging zal eisen.
Dat zal gebeuren als de strafzaak in oktober wordt voortgezet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.