Verbouwing complex Dorper Esch Denekamp kan eindelijk van start

De renovatie van het sportcomplex Dorper Esch in Denekamp is vrijdagmiddag officieel begonnen. Wethouder van de gemeente Dinkelland Benno Brand is blij dat de verbouwing begint. "Het heeft even geduurd, maar na vele jaren kunnen we eindelijk starten."

Vanmiddag sloot wethouder Brand de doorgang tussen twee baden. Dat gebeurde op een symbolische manier. Met een dikke ketting en hangslot werd de doorgang geblokkeerd. Het ene bad wordt gesloopt en het andere bad blijft zoals het is. 

Tijd en moeite

"Het was een kwestie van jarenlange gesprekken, politiek draagvlak creëren en het financiële plaatje rond krijgen", zegt de wethouder. "De aanbesteding is gewonnen door de lokale partij Noabers. Een combinatie van drie aparte bedrijven die samen de handen ineen hebben geslagen."

"Noabers is speciaal in het leven geroepen voor dit project", zegt directeur van Lammerink Installatiegroep Erik Lammerink. "We combineren drie verschillende bedrijven om elkaars kwaliteiten te benutten. En zo krijgt ook de lokale werkgelegenheid een boost."

Deel dit artikel: