nieuws

Overijsselse gemeenten strooien nog geen zout maar houden vinger aan de pols

Is dit winterse plaatje volgende week ook in Overijssel te zien?
Is dit winterse plaatje volgende week ook in Overijssel te zien? © RTV Oost
De Overijsselse gemeenten gaan voorlopig nog geen zout strooien om schade aan wegen te voorkomen. Wel houden veel gemeenten de situatie nauwlettend in de gaten.
In Gelderland rijden strooiauto's rond om schade aan wegen te voorkomen. Door het warme weer smelt in de bovenlaag van het asfalt. Doordat dit aan autobanden blijft plakken kan schade aan wegen ontstaan. Het strooien van zout moet dit volgens de gemeente Geldermalsen voorkomen.

Niet gestrooid

Een rondgang van RTV Oost langs de Overijsselse gemeenten leert dat er nog niet gestrooid is. Ook zijn er geen plannen de strooiauto's binnenkort te laten uitrijden. Volgens Nicole Brem van de gemeente Hengelo koelt het in de avond nog genoeg af. "In het verleden hebben we in de buitengebieden wel zand gestrooid. Op dit moment is er geen aanleiding dit opnieuw te doen." Ook in Kampen wordt de situatie goed in de gaten gehouden. Esther Wagteveld van de gemeente Kampen benadrukt dat één en ander afhangt van de weersomstandigheden van de komende week. Wagteveld: "Mogelijk gebeurt het dan alsnog." 

Geen strooiplannen

Woorvoerder Sanne van 't Erve meldt dat Raalte nog niet tot strooien is overgegaan, maar de wegen in de gaten houdt. "Mocht er aanleiding voor zijn dan zetten wij deze maatregel alsnog in." Deventer, Wierden, Twenterand en Haaksbergen melden nog niet gestrooid te hebben. Ook hebben deze gemeenten nog geen plannen te gaan strooien. Bij monde van woordvoerder Carina van der Veen melden de gemeenten Ommen en Hardenberg dat het strooien van zout "in beeld is als mogelijke actie in verband met de droogte."
ROVA meldt nog geen verzoeken uit de bij hen aangesloten gemeenten te hebben ontvangen.
Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.