nieuws

VDL Groep neemt Siemens Hengelo over

VDL Groep neemt Hengelose vestiging van Siemens over. Hiermee zouden er zo'n 400 banen behouden blijven. Dat werd bekend bij een personeelsbijeenkomst die vanochtend in Hengelo is gehouden.
De woordvoerder van Siemens wil het nieuws nog niet bevestigen. Vanmiddag om één uur maakt het bedrijf meer bekend. "Tot die tijd zwijgen wij nog even." Ook VDL Groep, in Eindhoven, wil nog niets kwijt. 
Er is met man en macht geprobeerd om de vestiging open te houden. In dit proces waren twee overnamekandidaten liet minister Wiebes begin dit jaar weten, naar aanleiding van Kamervragen.
Bonden zijn blij
Gerard van der Molen van vakbond CNV zegt opgelucht te zijn. "Er zullen voorlopig geen ontslagen vallen." Volgens de vakbond wil VDL op termijn met 400 van de 470 personeelsleden door. Hij zegt dat de opluchting onder het personeel in Hengelo groot is.

Banen schrappen

Siemens wilde honderden banen schrappen bij de energiedivisie vanwege de moeizame marktomstandigheden. Er is minder vraag naar gasturbines omdat steeds meer energie met wind en zon wordt opgewekt. 
In november kondigde Siemens aan de fabriek in Hengelo op termijn te willen sluiten. Een overname van de fabriek of delen daarvan was mogelijk een uitweg voor de medewerkers die hun baan dreigden te verliezen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.