nieuws

Tentfeesten in Broekland kopen eigen festivalterrein

Wat doe je als het weiland waar je elk jaar een dorpsfeest viert, volgebouwd dreigt te worden? In Broekland besloten ze niet op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, maar kocht de organisatie gewoon het terrein.
Het Broeklanderfeest, de Kole Kermse en ’t Horsthuis dreigden op zoek te moeten naar een nieuwe plek, omdat op een gedeelte van het terrein woningen zouden worden gebouwd. Het terrein iets verplaatsen was geen optie, simpelweg omdat het niet paste.
"We hebben daarom besloten om met de grondeigenaar van het perceel midden in het dorp in gesprek te gaan of het mogelijk is om zijn perceel te huren of te kopen. De grondeigenaar stond ervoor open om het perceel te verkopen", vertelt Wouter Maatman van het Broeklanderfeest.
Maatman kwam er achter dat het Broeklanderfeest het perceel niet alleen kon opbrengen. "Gelukkig wilden ’t Horsthuis en de Kole Kermse ook meedoen met de aankoop van de grond."

Verenigingen

“Toen het Broeklanderfeest met deze uitdaging bij ons kwam, begrepen wij direct de nut en noodzaak", vertelt André Roetert Steenbruggen, voorzitter van ’t Horsthuis. "Als het met het Broeklanderfeest slecht zou gaan, dan zou het ook de voetbal-, handbal en carnavalsverenigingen raken. En daar hebben wij weer een belang met ’t Horsthuis."
Roetert Steenbruggen: "Daarnaast zien we het ‘dorpsplicht’ om elkaar voort te helpen en zijn de feesten goed voor de saamhorigheid binnen het dorp. We zeggen niet voor niets: 'met mekare, veur mekare en deur mekare'."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.