nieuws

Justitie plukt familie Visser voor miljoenen vanwege faillissementsfraude Eurocommerce

De Gorsselse familie Visser moet miljoenen betalen aan justitie vanwege de fraude rondom het faillissement van Deventer vastgoedketen Eurocommerce. Justitie 'plukt' Ger Visser voor ruim 6,4 miljoen euro en zijn zoon voor 5,2 miljoen. Moeder en dochter hoeven niet te betalen omdat zij in een eerder proces niet veroordeeld zijn.
Het faillissement van Eurocommerce was in 2012 één van de grootste in de Nederlandse vastgoedwereld. Het bedrijf had ten tijde van het faillissement bij negen banken en de gemeente Almere voor 695 euro aan hypotheken uitstaan ter financiering van bijna 60 kantoorpanden. Vlak voor het faillissement hebben Ger Visser en zijn zoon voor miljoenen aan bezittingen uit Eurocommerce ontrokken. Een deel van die bezittingen is voor een habbekrats overgedaan aan zijn vrouw, dochter en zoon.

Gevangenisstraf
De rechtbank heeft Ger visser en zijn zoon hiervoor in 2016 tot respectievelijk 3,5 en 1 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zijn vrouw en dochter zijn wegens gebrek aan bewijs van die faillissementsfraude vrijgesproken.
Justitie gaat in hoger beroep: ze is het niet eens met de vrijspraak van de echtgenote van Ger senior en zijn dochter, omdat ze er van overtuigd is dat er wel degelijk voor miljoenen aan waardevolle bezittingen naar het privé bezit van moeder en dochter zijn over gegaan.
De familie Visser gaat ook in beroep, omdat zij de straffen voor Ger senior en junior te zwaar vindt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.