Afrikaanse sferen bij voetbalclub Willemsoord door droogte: "Zorgen over start seizoen"

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over de extreme droogte dit jaar. De KNVB heeft een beregeningswijzer opgesteld, waarin tips en handvatten staan voor de beregening van natuurgrasvelden. Maar dat dat advies voor sommige voetbalclubs wellicht te laat komt, blijkt uit het gras van v.v. Willemsoord.

De voetbalclub schrijft op Twitter als reactie op de KNVB: "Ik denk niet dat wij half augustus gaan halen." Bijgevoegd een paar foto's van de velden, die Afrikaanse sferen ademen. 

Tekst loopt door onder de tweets.

Zorgen over start seizoen

Marcel Kuiper van de Willemsoordse voetbalclub maakt zich dan ook zorgen over de start van het aankomend seizoen. "Halverwege augustus start de zaterdagcompetitie met de voorbereidingen, de zondagcompetitie een week later. Maar ja, hier kun je niet op voetballen."

De voetbalclub huurt het complex van de gemeente Steenwijkerland. "Na het slottoernooi in juni is het gras opnieuw ingezaaid, zijn de gaten gevuld. Maar daarna bleef het stil, waarschijnlijk omdat de gemeente ervan uitging dat het wel een keer zou gaan regenen."

'Extreme droogte'

Helaas voor de voetbalclub uit de Kop van Overijssel blijkt dat vooralsnog niet het geval. Dat is ook voor Kuiper van grote zorg. "Zo extreem als de droogte nu is, heb ik het nog nooit meegemaakt."

Het contact met de gemeente over een oplossing is inmiddels gelegd, maar hoe die eruit gaat zien, is nog niet bekend. "Het is nog niet te laat om te gaan beregenen", zegt Kuiper, "maar we moeten nu niet te lang meer wachten." Hij blijft wel positief: "Ik heb er vooralsnog vertrouwen in dat de gemeente ons op tijd te hulp schiet."

Hoe is het bij jou?

Wij willen graag weten hoe andere natuurgrasvelden bij Overijsselse sportclubs erbij liggen in deze periode van extreme droogte.

Heb jij daar video's of foto's van? Stuur ze ons via WhatsApp: 06-57033333. Vermeld daarbij ook even om welke sportclub in welke plaats het gaat.

Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.

Deel dit artikel: