nieuws

Vierdaagse in Nijmegen eindigt weer met feestelijke intocht op de Via Gladiola

De Vierdaagse van Nijmegen zit er weer op. Traditiegetrouw kwamen de ongeveer 40.000 wandelaars binnen via de Via Gladiola. Dit jaar deden ook weer honderden mensen uit Overijssel mee.
Net als elk jaar had het leger weer de helpende hand toegestoken door bij Cuijk een pontonbrug over de Maas aan te leggen. De snelste deelnemer, een rolstoeler uit Ridderkerk, kon daarvan niet profiteren; de brug was nog niet af toen de man Cuijk uit kwam rijden. Hij werd met een speedboot naar de overkant gebracht.

'Twinitig minuten'

"Gisteravond hebben we proefopstelling neergelegd", vertelt majoor Koen van Dinter. "Die is toen weer weggehaald en vanmorgen om zeven uur hebben we de brug weer gelegd. Dat was in twintig minuten gefikst."
In Cuijk werden de lopers door vele duizenden mensen langs de kant aangemoedigd. Op in de andere doorkomstplaatsen was het groot feest. Met als ultieme finish de zes kilometer lange zegetocht over de Via Gladiola.

'Een soort reünie'

De aanleg van de pontonbrug is een samenwerking tussen Nederlandse en Duitse militairen. "Dat is goed voor de onderlinge samenwerking", legt Van Dinter uit. "En ik vind het ook fijn dat ik mijn mensen bij elkaar heb zo vlak voor de zomervakantie. Normaal zitten ze verspreid over de hele wereld. Zie het als een soort reünie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.