nieuws

Politie Oldenzaal gaat vaker controleren bij Het Hulsbeek door meldingen gestolen telefoons

De politie Oldenzaal gaat tijdens warme dagen meer controleren bij recreatieplas Het Hulsbeek. De politie kreeg de afgelopen periode al tien meldingen van gestolen telefoons.
"Het is de laatste tijd mooi weer, dat betekent dat er veel mensen op Het Hulsbeek zijn", zegt Leanne Pots van politie Oldenzaal. "De handhaving en wij ook, gaan meer controleren bij de recreatieplas.

Patroon

"Tussen drie en zes uur 's middags wordt er veel gestolen. Dat is niet zo gek, want dan zijn de meeste mensen daar. Mensen gaan het water in en dan is de tas of de telefoon weg."
Pots heeft nog wel wat voor de hand liggende tips. "Ik snap best dat je niet zomaar je telefoon thuis kunt laten. Maar, berg ze dan wat beter op. Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen of schuif de tas desnoods onder de handdoek. Dat maakt de stap nog wat groter voor dieven."

Aangifte

De politie heeft nog geen zicht op de daders. Ook is de kans dat iemand zijn gestolen spullen terugkrijgt, niet heel groot. "Toch is het wel belangrijk dat mensen aangifte doen. Dan kunnen wij in kaart brengen waar veel gestolen wordt en mogelijk nog meer controleren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.