WK-steppen in Losser: "Het is topsport waar nog altijd wat lacherig over wordt gedaan"

Aan het WK-steppen in Losser deden 250 sporters uit de hele wereld mee. Volgens organisatie, Stepteam Twente, wordt steppen langzaam serieus genomen.

De Footbike World Championships is een tweejaarlijks evenement dat dit keer in Losser werd gehouden en waaraan 250 deelnemers uit de hele wereld meededen.

Vier onderdelen

Australiërs,Tsjechen, Russen, Italianen, Spanjaarden, Duitsers en Nederlanders reden door het centrum en het buitengebied van Losser. De mannen en vrouwen, in diverse leeftijdscategorieën, streden op vier onderdelen: de sprint, estafette, criterium en de marathon. 

Lacherig

Volgens Danny Gerritzen van Stepteam Twente wordt er altijd nog ietwat lacherig gedaan over volwassenen die steppen. Een evenement zoals het WK helpt om de kijk op steppen te veranderen. "De steps zijn niet te vergelijken met de (kinder)steps van vroeger. De huidige steps hebben grote en smalle wielen en zijn grotendeels gemaakt van aluminium en carbon." Volgens de organisatie trok het meerdaagse sportevenement zo'n 3.000 bezoekers.

Meer over dit onderwerp:
steppen Losser Nieuws
Deel dit artikel: