nieuws

Verdwenen dader treinverkrachting Zwolle maanden na veroordeling aangehouden in Spanje

Veroordeelde man aangehouden
Veroordeelde man aangehouden © Wavebreak Media
Een man uit Vleuten, die vorig jaar werd veroordeeld voor het verkrachten van een 12-jarig meisje in de trein van Zwolle naar Nijmegen, is in Spanje opgepakt. Dat meldt de Stentor. De man verdween spoorloos in de periode dat de rechtszaken speelden.
In november werd de toen 23-jarige man tot een celstraf van vijf jaar veroordeeld. Die straf was hoger dan de twee jaar die het Openbaar Ministerie hadden geëist.
Tijdens de rechtszaken was de man niet aanwezig. Volgens zijn ouders was hij in Spanje waar hij in een restaurant werkte. Dat kon gebeuren, omdat hij niet in voorarrest zat.

Misbruik

De man had in mei 2015 afgesproken met het meisje op het station in Zwolle. Vlak voordat de trein wegreed trok hij haar het toilet in. Hij bedreigde haar met een mes en misbruikte het meisje tot aan Nijmegen. Daar liet hij het meisje aan haar lot over. Ze wist uiteindelijk haar vader te bereiken die haar ophaalde.
De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij op deze manier misbruik heeft gemaakt van een jong kind. Op de enige zitting die de man onder dwang wel bijwoonde ontkende hij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.