nieuws

Goed nieuws: goedkoop terrassen in Zwolle en de week van de Nijmeegse Vierdaagse

Het goednieuwsoverzicht van deze week
Het goednieuwsoverzicht van deze week © Bewerking RTV Oost
Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel. Om de week positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer berichten om vrolijk van te worden.
De voortdurende droogte houdt heel Nederland bezig. Voor veel veehouders en akkerbouwers zorgt het weer van de laatste weken voor veel hoofdbrekens, maar er is ook een categorie boeren die heel tevreden is met de overdadige zonneschijn: de wijnboeren! Hun druiven groeien als kool. Wordt Overijssel het nieuwe Bordeaux?
Voor wie vooral lekker geniet van deze overdadige zomer en graag het terras opzoekt, zijn de terrassen in Zwolle misschien een goed idee. Zwolle is namelijk net als vorig jaar de goedkoopste terrasstad van Nederland. Hoewel de prijzen ten opzichte van vorig jaar iets zijn gestegen, zijn de terrassen in de provinciehoofdstad nog steeds het voordeligst. 
En een primeur voor Nederland! Voor het eerst komt een gemengd duo uit op het EK Synchroonzwemmen. Natasja van Schuppen uit Kampen en Fokko de Gans uit Ermelo vertegenwoordigen Nederland als mixed duet bij de Europese Kampioenschappen september in Slovenië. Wij zijn erg benieuwd!
"Elk nadeel heb zijn voordeel", zei Johan Cruijff al, en dat geldt zeker voor de essentaksterfte in Zwolle. De gemeente moest afgelopen winter 1800 essen kappen uit noodzaak. De bomen dreigden het loodje te leggen als gevolg van de schimmelziekte. Maar nutteloos is de massale bomenkap uiteindelijk niet geweest: het levert ruim 300 kuub hout op voor de verkoop.
En natuurlijk was afgelopen week ook de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar deden ook weer honderden lopers uit Overijssel mee. En die haalden, hoewel het warme weer voor een uitdaging zorgde, voor het overgrote deel de finish. Van harte gefeliciteerd!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.