Duitse discipline bij Heracles: "De nul houden, zonder een muur op te bouwen"

Sinds deze zomer wordt een stuk vaker Duits gesproken bij Heracles Almelo. Niet alleen de nieuwe trainer, Frank Wormuth, is Duits. Hij haalde ook Janis Blaswich en Maximilian Rossmann naar het Polman Stadion.

Wormuth is duidelijk over wat Nederlanders van Duitsers kunnen leren op voetbalgebied: "Van de eerste tot de laatste seconde discipline, orde, structuur en concentratie. Nederlanders hebben wel discipline, maar geen 90 minuten."

Pieckenhagen

Blaswich is de nieuwe doelman in Almelo. Op de vraag of hij de nieuwe Martin Pieckenhagen is moet hij lachen: "Ik denk dat we niet te vergelijken zijn. We hebben over Heracles gesproken en hij heeft me een paar tips en wat informatie gegeven."

De nul

Verdediger Rossmann legt het grote belang van goed verdedigen is: "Verdedigen is belangrijk om wedstrijden te winnen. We kunnen wel vijf keer scoren, maar als we er vijf tegen krijgen...Ik denk dat het belangrijk is om op de nul te spelen. Wormuth is het met hem eens: "Zu null ohne zu mauern, oftewel: de nul houden zonder een muur op te bouwen."

Bekijk de video voor het hele item met de drie nieuwe Duitsers tijdens het trainingskamp in Billerbeck. Daar deden we ook een Nederlandse quiz met ze.

Deel dit artikel: