Jongeren regio Zwolle ruilen vakantie in voor project "ZomerOndernemer"

Tientallen jongeren tussen de 14 en 23 jaar worden deze zomervakantie in de regio Zwolle wegwijs gemaakt in ondernemend Nederland. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project "De ZomerOndernemer" hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

Het project is vandaag begonnen met een driedaagse training bij de Rabobank IJsseldelta in Zwolle. Het enige wat de deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee en voldoende motivatie om gedurende de zes weken schoolvakantie volop aan de slag te gaan.

Startsubsidie

Dankzij de steun van het regionale bedrijfsleven en overheden is deelname aan het project gratis. De jongeren krijgen zelfs een startsubsidie van 150 euro, om aan de slag te kunnen met de uitwerking van hun bedrijfsplan.

"Wij denken dat je ondernemerschap alleen kunt leren door te doen", zegt projectleider Peter Filius. "Ze gaan concreet aan de slag met hun bedrijfsplan, we vertellen over de haken en ogen, geven tips en sturen bij en we zorgen ervoor dat ze in contact komen met ondernemers uit het regionale bedrijfsleven, de overheden en instanties waar ze als ondernemer mee te maken krijgen."

Investering in de toekomst

Robert Blok uit Hattem, één van de deelnemers, ziet het project als een mooie en waardevolle ervaring. Zijn droom is het opzetten van een bedrijf dat exclusieve champagne en mousserende wijnen verkoopt.

Hij is enthousiast en heeft een helder beeld van zijn toekomstige bedrijf. Maar bij de opstart en vooral ook de organisatie wil hij graag hulp van de professionals die aan het project ZomerOndernemer meedoen. Het opofferen van zijn schoolvakantie vindt hij geen probleem; "Ik zie mijn deelname aan het project als een investering in de toekomst en een investering in mezelf. Het is heel goed om te doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
project Nieuws
Deel dit artikel: