Vijf jaar oude Sare vraagt burgemeester de blauwe brug van Dalfsen in roze over te schilderen

De vijf jaar oude Sare heeft de burgemeester van Dalfsen gevraagd of de welbekende Blauwe Bogen Brug gedeeltelijk in het roze kan worden overgeschilderd. “De helft blauw voor de jongens en de helft roze voor de meisjes...”

"Het is uiteraard een geintje, maar erg leuk om te zien hoe de gemeente Dalfsen dit heeft opgepikt", vertelt Sare's tante Natasja.

Roze brief
Ambtenaren van de gemeente Dalfsen kregen eind vorige week een brief op hun bureau, op toepasselijk roze gekleurd papier. Het bleek te gaan om een epistel van de vijf jaar oude Sare en haar tante Natasja.


De boodschap was kort maar krachtig en liet vooral aan duidelijkheid niets te wensen over. “Elke donderdag komen we over de brug want dan gaan we naar oma. We zouden het leuk vinden als de bogen roze zouden worden. De helft blauw voor de jongens en de helft roze voor de meisjes. Wilt u dat doen?”


Met daaronder een aantal Mickey Mouse-stickers, kennelijk bedoeld om de burgervader gunstig te stemmen.

Tekst gaat verder onder de foto

Brief Sare (Foto: RTV Oost)
Brief Sare (Foto: RTV Oost)


Antwoord burgemeester
Burgemeester Han Noten klom in de pen en antwoordde Sare. Hij bedankt ze vooral dat ze met de gemeente meedenkt. Om ze een idee te geven hoe het idee eruit ziet, is met Photoshop een foto gemaakt van roze en blauwe bogen. “Het ziet er in ieder geval fleurig uit”, schrijft burgemeester Noten.


'Marijke Blauw'

Maar hij meldt in één adem dat hij geen goed nieuws heeft. “De bogen zijn in het echt expres allemaal in het blauw geschilderd. Dit heeft kunstenares Marijke de Goey bedacht. Deze blauwe kleur heet ‘Marijke Blauw’ en wordt gebruikt bij (bijna) al haar kunstwerken. Omdat deze kleur bij de brug hoort, houden we de bogen toch in deze blauwe kleur.”

Tekst gaat verder onder de foto

Brief burgemeester (Foto: RTV Oost)
Brief burgemeester (Foto: RTV Oost)


'Troostprijs'

De fotomontage geldt dan ook als een soort troostprijs voor de tweeling. “Hopelijk vinden jullie de foto met de roze bogen ook mooi. Denk elke keer als jullie over de brug rijden maar aan deze foto.”

"Uiteraard was het een grapje", zegt Natasja, tante van de vijfjarige Sare. "Zelf woon ik in Zwolle, maar pik Sare weleens op vanaf haar school in Hattem en dan rijden we samen naar haar oma Gerry in Dalfsen. Toen we eens over de brug reden, zei ze dat ze die in het roze leuker zou vinden. Waarop ik zei dat we dat dan maar eens aan de burgemeester moesten vragen."

'Baas van Dalfsen'

Waarop Sare wilde weten wat een burgemeester is. "Zo'n beetje de baas van Dalfsen", antwoordde ik haar. Vervolgens hebben we gezamenlijk de brief geschreven. En het is dan leuk zoals de gemeente reageert. Vooral die foto van die roze bogen."

Meer over dit onderwerp:
Dalfsen Zwolle Hattem IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: