Grolsch start proef met herbruikbare bekers op festivals

Om iets tegen de hoeveelheid plastic afval te doen, start Grolsch een pilot voor haar biermerk Kornuit. Bij zo'n acht festivals worden geen wegwerpbekers, maar herbruikbare bekers gebruikt.

De bierbrouwer wil hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van het plastic afval. Het doel van de biergigant is om in 2020 al haar festivals te voorzien van herbruikbare drinkbekers.


Pilot start dit festivalseizoen

De Europese Unie en het Nederlandse kabinet willen het gebruik van plastic wegwerpartikelen aanpakken. Daarom onderneemt de bierbrouwer actie. De pilot met de zogenaamde circulaire drinkbekers voor Kornuit is afgelopen weekend al gestart op het Liquicity Festival.

Duurzaam bierkrat

De pilot van herbruikbare festivalglazen is niet de enige duurzame stap van de brouwer. “Onlangs hebben we een nieuwe krat voor Kornuit op de markt gebracht, gemaakt van 100 procent consumenten plastic afval. Maar we kijken verder dan alleen onze eigen producten", zegt Pieter van Cosburgh, Nationaal Accountmanager Events bij Grolsch.

Niet uniek

Uniek is het initiatief van Grolsch niet. Het hergebruiksysteem wordt al op meerdere festivals gebruikt, zoals op het Best Kept Secret Festival.

Uiterlijk in 2020 wil Grolsch op al haar festivals circulaire drinkbekers inzetten.

Deel dit artikel: