nieuws

Expeditie Oost: Jeugd neemt verantwoordelijkheid en 'redt' Gondelvaart Dwarsgracht

Ondanks het warme weer wordt er volop gebouwd op en rondom de grachten van Dwarsgracht. Nog een paar dagen en dan is het zover, de Gondelvaart Dwarsgracht.
Een evenement waarbij rond de acht versierde gondels een rondvaart maken door het dorp.

Moet je bij zijn

Een middagvaart en een avondvaart in het donker. 'Het is superleuk om mee te doen aan de plaatselijke gondelvaart. Al een aantal jaren scoren we hoge ogen. Vorig jaar werden we zelfs eerste dus je snapt dat we er ook dit jaar weer bij willen zijn', aldus de 26-jarige Mariëlle Petter. 

Traditie

'Sowieso is het dorpsfeest niet compleet wanneer je niet meedoet. De gezelligheid van het bouwen, de spanning van 'Komt het wel af', en dan uiteindelijk de vaart op zaterdag, dat hoort er gewoon bij', aldus Mariëlle.

Samen sterk

'We zijn blij met deze meiden. De Gondelvaart Dwarsgracht moét gewoon doorgaan. Elk jaar is het weer lastig om voldoende gondels aan de start te krijgen. We zijn nog maar met honderd vaste bewoners, de overige inwoners zijn toeristen. Tja, en dan moet bijna iedereen wel meebouwen en\of varen. Deze meiden geven het goede voorbeeld', aldus Marieke Knol van de organisatie.
De Gondelvaart Dwarsgracht wordt aanstaande zaterdag gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.