nieuws

Bouwafval met purschuim Vriezenveen eindelijk afgevoerd

Afvalverwerker Hein Heun is vanmorgen begonnen met de afvoer en verwerking van het puin dat overbleef na de sloop van het zogenoemde pur-huis in Vriezenveen. Naar verwachting wordt het terrein vrijdagmiddag schoon opgeleverd.
Met deze werkzaamheden komt een einde aan de impasse waarin de gemeente en het gezin Keijzer terecht waren gekomen. Want nadat enkele weken terug opnieuw mensen ziek waren geworden van het werken met het purpuin, moest snel worden ingegrepen. Omwonenden zijn blij dat ze niet langer risico's lopen.

Chemische geur

De familie Keijzer belde stad en land af voor hulp en steun bij dit unieke probleem. Voor zover bekend, werd in Nederland nooit eerder bouwpuin geweigerd door verschillende recyclebedrijven.
De bult bouwafval stootte volgens afvalverwerkers nog steeds een chemische geur af en Heun zag vorige week nog steeds dampen uit het afval komen. Niemand wilde de familie helpen. Sterker nog: het tegenovergestelde gebeurde.

Gesommeerd

Afgelopen vrijdagmiddag liet de gemeente Twenterand aan de familie weten dat ze door de gemeente werden gesommeerd om per direct het bouwpuin nat te houden of af te dekken. Voorts werd de familie verplicht om uiterlijk afgelopen maandag het afval af te laten voeren.
Keijzer voelde zich daardoor met de rug tegen de muur gezet. 

Pottenkijkers

Omdat de familie niet langer in de buurt van het puin wilde komen, heeft Twenterand opdracht gegeven voor een onderzoek naar de stoffen in het bouwafval. De Heun Groep heeft naar aanleiding van dat onderzoek besloten vandaag te beginnen met ruimen. Maar pottenkijkers wil de Heun Groep niet hebben. Daarom hebben werknemers vanmorgen grote hekken rond het terrein gezet, om te voorkomen dat vanaf de weg zichtbaar is wat er gaande is. 

Murw geslagen

De vraag is nu wie de afvalverwerking gaat betalen. De gemeente had het gezin daartoe opdracht gegeven, maar uiteindelijk is de gemeente Twenterand er zelf mee aan de slag gegaan.
Bij de gemeente Twenterand is niemand bereid voor camera of microfoon een toelichting te geven. Moegestreden en murw geslagen heeft de familie Keijzer heeft zich voorlopig teruggetrokken uit de media.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.