Hulpdiensten vinden lichaam vermiste jongen op Het Hulsbeek

De hulpdiensten hebben op recreatiegebied Het Hulsbeek in Oldenzaal het lichaam gevonden van de elfjarige jongen die sinds gisteravond vermist werd.

Aanvankelijk wilde de politie nog niet bevestigen dat het gevonden lichaam van de vermiste jongen is, maar inmiddels dus wel.

Jongen vertrok op fiets

De politie zocht sinds gisteravond naar de jongen, die op zijn fiets was vertrokken. Op dat moment meldde de politie dat het ging om een jongen van tien jaar, maar hij blijkt elf te zijn.

Zoektocht

De fiets werd later gevonden op een parkeerplaats van Het Hulsbeek, waarna de politie het recreatiegebied ontruimde. Alle bezoekers op het terrein moesten daar weg. Samen met de brandweer startte de politie een grootschalige zoektocht.

Tegen middernacht werd ook een politiehelikopter ingezet. Die vloog boven Het Hulsbeek met een warmtecamera.

Duikers

Ook duikers van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen (SOAD) hielpen mee. Die beschikken over speciale apparatuur om te zoeken naar drenkelingen.

Rond kwart over vijf vonden de hulpdiensten een levenloos lichaam. Later bleek het inderdaad om de vermiste jongen te gaan. Van hem was bekend dat hij niet kon zwemmen en pas sinds kort in Nederland woonde.

Tweede keer deze maand

Het gebied op Het Hulsbeek waar werd gezocht naar de jongen, is weer vrijgegeven voor recreanten.

Het is de tweede keer deze maand dat een levenloos lichaam is gevonden op Het Hulsbeek. Zo'n drie weken geleden verdronk een twintigjarige man in een plas in het gebied, volgens de politie door een noodlottig ongeval.

Deel dit artikel: