Olympische Spelen voor kwetsbaren van start in Enschede

De Social Inclusion Games starten vandaag in Enschede. Het sportevenement duurt tot en met zaterdag 4 augustus en er doen ruim 1500 mensen mee uit heel Europa.

De deelnemers zijn cliënten uit de maatschappelijke opvang, verslavingszorg, GGZ-instellingen en vrouwenopvang. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Humanitas Onder Dak. Organisator van het evenement is de stichting Social Inclusion Games Nederland. De stichting heeft hiervoor een Europese subsidie van 500.000 euro ontvangen. In 2010 was Enschede ook al speelstad.

Op het Diekmanterrein in Enschede worden verschillende sporten gespeeld zoals voetbal, sportveer, volleybal, basketbal, boogschieten en jeu de boules. Elke dag begint om 07.00 uur met yoga en ontbijt. In de avonduren is de medaille-uitreiking.

Behalve alle sportieve activiteiten zijn er dinsdag, woensdag en donderdag bijeenkomsten die gaan over gezondheid, sporten en integratie.

Om de sfeer van een Olympisch dorp te scheppen, verblijven de meeste deelnemers op een speciale camping op het Diekmanterrein. De gemeente wil het ontwikkelen tot sportcampus.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Sportief Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: