Kwetsbaren uit heel de wereld sporten bij Social Inclusion Games in Enschede

De Social Inclusion Games in Enschede. Het is een soort Olympische Spelen, maar dan met speciale aandacht voor het feit dat het niet voor iedereen makkelijk is om aan de samenleving deel te nemen. "Het is een hele week sporten voor mensen die aan de zijlijn van de samenleving functioneren", leg Bert Deliën van het evenement uit.

Op het Diekmanterrein is een camping ingericht voor de deelnemers die uit allerlei landen komen. "Ze komen echt overal vandaan. Het zijn bijvoorbeeld Denen, Letten, Schotten, Litouwers en ook Nederlanders", vertelt Deliën.

Alle deelnemers hebben moeite om met de maatschappij mee te doen. Deliën: "Mensen die op de een of andere manier een steuntje in de rug nodig hebben om het dagelijks leven in te richten. Van dak- en thuislozen tot verslaafden of mensen met psychiatrische problemen. Echt van alles.”

Begin de dag met yoga

Elke dag kunnen de deelnemers beginnen met yoga. "Elke ochtend tussen zeven en acht geef ik yoga. Voor iedereen die wil meedoen", vertelt Gabriëlla. "Ik wil elke dag om zeven uur beginnen, maar we zijn nu al uitgelopen", legt ze om tien over zeven uit.

Opening

Ondanks dat de eerste activiteiten er dan al opzitten, is vanavond de feestelijke aftrap van de Social Inclusion Games. "Om half zeven is de officiële opening, iedereen is heel welkom om te komen kijken", besluit de organisatie.

Meer over dit onderwerp:
social inclusion games Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: